Tercüman Gazetesi
SonHavadis 29 Ekim

Bosna Hersek’e kimlik kartı ile seyahat edilebilecek

06 Eylül 2022 Salı 19:36
bosna-herseke-kimlik-karti-ile-seyahat-edilebilecek

Bosna Hersek'te Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleri ile ortak basın toplantısında konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık Bosna Hersek'e kimlik kartlarıyla giriş yapılacak" dedi.


AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek'e kimlik kartı ile seyahat edilebileceğini duyurdu.

Erdoğan, Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Caferoviç, konsey üyeleri Komsic ve Dodik ile anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısı düzenledi, iki ülke arasında imzalanan anlaşmalara ilişkin bilgi verdi.

'BENZER BİR ANLAŞMA SIRBİSTAN İLE DE YAPILACAK'

Burada yaptığı açıklamalarda, artık Bosna Hersek'e kimlik kartıyla giriş yapılabileceğini duyuran Erdoğan, benzer bir anlaşmanın yarın Sırbistan ile de imzalanacağını kaydetti. Erdoğan, "Bundan böyle Türkiye'den Bosna Hersek'e Bosna Hersek'e kimlik kartları ile seyahat edilebilecek. Yarın Sırbistan ile de böyle bir anlaşma imzalayacağız" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Balkan turumuzun ilk durağı olan Bosna Hersek'te bulunmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyoruz. Dışişleri Bakanlıklarımız tarafından yapılan ortak açıklamalar üzerine, siyasi, askeri ve ekonomik ilişkilerin ötesinde sahip olduğumuz bağlar ilişkilerimizin sağlam temelini oluşturuyor. Görüşmelerde ilişkilerimizi daha da ileri seviyelere taşımak için atabileceğimiz adımları ele aldık.

Bosna Hersek 2 Ekim'de yapılacak bir seçime hazırlanıyor. Seçim arefesinde böyle bir seyahati gerçekleştirmek bizler için de ayrı bir mutluluk vesilesi. Seçim sonuçlarının tüm Bosna Hersek için şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Bosna Hersek'teki mevcut sıkıntıların aşılması amacıyla Türkiye olarak elimizden geleni yapmakta hazır olduğumuzu bir kez daha tekrarlıyorum. 876 milyon dolara ulaşan ikili ticaretimizi geliştirmek amacıyla neler yapabileceğimizi ele aldık. Saraybosna-Belgrad otoyolu projesine büyük önem veriyoruz. Bu projeyi yalnızca bölge ülkeleri değil bölge halklarını da birbirine bağlayacak bir proje olarak değerlendiriyorum.

Türkiye olarak Bosna Hersek'e yönelik kalkınma yardımlarımızı hız kesmeden sürdürürken bir yeni adımı kimlik kartlarıyla Bosna Hersek-Tükiye arasındaki gidiş gelişleri yapabilme kararını da verdik. Bundan böyle Bosna Hersek'ten Türkiye'ye, Türkiye'den Bosna Hersek'e kimlik kartıyla seyahat yapılabilecek. Yarın aynı şekilde Sırbistan ile de anlaşmayı imzalayacağız."



Haber okunma sayısı: 898

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER


YAZARLAR

İSTANBUL - HAVA DURUMU

ISTANBUL

ÇOK OKUNANLAR

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ